Duurzaam energie opwekken
Welkom in de opwindende wereld van energieopwekking! Ontdek diverse innovatieve technologieën die ons helpen onze energie op een duurzame manier te produceren en te gebruiken. Van de eindeloze kracht van de zon tot geavanceerde systemen zoals warmtepompen en accu's, we verkennen het hele spectrum van groene energie. Leer meer over hoe zonnepanelen en zonneboilers zonlicht omzetten in elektriciteit en warmte, terwijl warmtepompen efficiënt warmte uit de omgeving halen. Ontdek ook de rol van boilers bij het opslaan van warm water en het belang van laadpalen voor elektrische voertuigen in onze aankomende emissievrije toekomst. Daarnaast duiken we in opkomende technologieën zoals wateraccu's en het streven naar aardgasvrije oplossingen. Klaar om de kracht van groene energie te ontdekken? Kom met ons mee!
Zonnepanelen
Ontdek de kracht van zonne-energie en ontgrendel een duurzamere toekomst voor jezelf en het milieu. Zonnepanelen zijn niet alleen een investering in groene energie, maar ook in je portemonnee. Profiteer van lagere energierekeningen en verminder je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Klaar om de overstap te maken naar schone en hernieuwbare energie? Klik hier om meer te leren over de voordelen van zonnepanelen en hoe ze jouw leven kunnen veranderen.
Zonneboiler
Zonneboiler
Een zonneboiler is een slimme investering in groene energie voor elk huishouden. Met behulp van zonnecollectoren vangt het systeem zonlicht op en zet dit om in warmte, waardoor je op een milieuvriendelijke manier warm water kunt genereren voor je huis, of het nu gaat om douchen, baden of verwarming. Het resultaat? Lagere energiekosten en een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Benieuwd naar hoe een zonneboiler jouw huis kan transformeren? Druk op de knop hieronder voor meer informatie over de voordelen, werking en installatie van zonneboilers.
Als je voldoende dakoppervlak hebt, kun je een zonneboiler en zonnepanelen combineren
De aanschaf van zonnepanelen is een duurzame investering in je huis én in het milieu. Bovendien bespaar je direct op je energiekosten.
Warmtepomp
Warmtepompen: De slimme keuze voor efficiënte verwarming en koeling. Overweeg je een nieuwe verwarmings- en koelingsoplossing voor je huis? Dan is een warmtepomp een uitstekende optie om te overwegen. Deze moderne systemen bieden niet alleen efficiënte verwarming in de winter en verkoeling in de zomer, maar dragen ook bij aan lagere energiekosten en verminderde CO2-uitstoot. Warmtepompen zijn dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Benieuwd naar welke warmtepomp het beste bij jouw huis past? Klik hieronder voor meer informatie over de verschillende soorten warmtepompen en hoe ze jouw huis kunnen verbeteren. Bekijk hier rechts het filmpje hoe een warmtepomp van Bosch word toegepast in een verbouwde woning uit 1931.
Combinaties
Laadpaal met zonnepanelen combineren Thuis jouw elektrische auto opladen met een eigen laadpaal is een stuk goedkoper dan publiek laden. Steeds meer huishoudens maken gebruik van energie die zelf opgewekt wordt via zonnepanelen. Het is dan ook een mooie duurzame combinatie als je jouw elektrische auto oplaad met zelf opgewekte energie van de zonnepanelen op je dak. Meer weten over laadpalen en de verschillende mogelijkheden bekijk dan hier de opties.
Thuisbatterij met zonnepanelen combineren Ontdek de voordelen van een thuisbatterij! Met een thuisbatterij kun je zelf opgewekte energie van zonnepanelen opslaan en later gebruiken om je huis van stroom te voorzien. Dit biedt niet alleen onafhankelijkheid van het energienet, maar ook aanzienlijke besparingen op je energierekening. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden en voordelen van thuisbatterijen? Bekijk dan hier alle beschikbare opties.
Service WoonWijzerWinkel
Wij geven je graag deskundig, eerlijk en persoonlijk advies dat past bij jouw woning, situatie en budget. Daarbij adviseren wij over de subsidie mogelijkheden. Hierbij ben je verzekerd van de beste oplossing, want onze adviseurs weten waar ze over praten. Advies kan per telefoon, mail of een bezoek aan de winkel of bij jou thuis, wat het beste bij je past.
Duurzaamheidslening Nationaal Warmtefonds
Sinds 1 juni 2022 is het zelfs mogelijk om 100% van de duurzaamheidslening van het Nationaal Warmtefonds te gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen. Voorheen was dit maximaal 75% van het totale leenbedrag. Hierdoor kan je zonnepanelen kopen zonder dat je je eigen spaarrekening hoeft aan te spreken.
Salderingsregeling
Momenteel is er nog een gunstige salderingsregeling. Dit houdt in dat je zonnestroom die je zelf niet verbruikt teruglevert aan het elektriciteitsnet. Door de salderingsregeling krijg je daar nu nog net zoveel voor terug als dat je betaalt voor de stroom die je afneemt van het elektriciteitsnet. Hiervoor is wel de juiste meter in je meterkast nodig. De meter moet kunnen ‘salderen’ oftewel de teruggeleverde stroom apart kunnen registreren. Als dat niet het geval is, heb je alleen voordeel van de panelen voor de stroom die je direct gebruikt. Het te veel aan opgewekt stroom wat niet wordt geregistreerd doe je anders cadeau aan de energieleverancier. De salderingsregeling wordt vanaf 2025 helaas afgebouwd.
6 redenen om zonnepanelen te nemen.
Gemiddelde energiebesparing van €600 per jaar
Een lange levensduur van minstens 25 jaar
Terugverdientijd van ongeveer 7 tot 10 jaar
Een beter energielabel
Veilig, schoon, stil en onderhoudsvrij
Aardgasvrij wonen
Het kabinet wil cv-ketels vanaf 2026 vervangen door duurzamere alternatieven, zoals warmtepompen of aansluiting op een warmtenet, om het gasverbruik snel te verminderen. Het gemiddelde gasverbruik in Nederland is ongeveer 1500 m3, maar door betere isolatie en bewuster energiegebruik neemt dit af. Ongeveer 75% van het gasverbruik gaat naar verwarming, 20% naar warm water en 5% naar koken. Het gasverbruik hangt af van factoren zoals de grootte en isolatie van het huis, het weer en het aantal bewoners. Ontdek welke stappen je kunt nemen naar een gasloze woning door het bouwjaar van jouw woning te kiezen, en bekijk ons praktijkvoorbeeld waarin stap voor stap een woning uit 1931 wordt verduurzaamd.
Zonnepanelen bij WoonWijzerWinkel
De WoonWijzerWinkel werkt met verschillende gecertificeerde partners die verschillende soorten zonnepanelen en omvormers kunnen aanbieden. Kom langs in één van de showrooms, vraag een offerte aan, boek een adviesgesprek of boek een woningopname en kijk wat er mogelijk is in jouw woonsituatie.