Gemeente Culemborg
Onafhankelijk. Betrouwbaar. Persoonlijk
WoonWijzerWinkel Rivierenland is in 8 gemeenten van de regio Rivierenland (West Betuwe, Tiel, Buren, Culemborg, West Maas en Waal, Maasdriel, Zaltbommel en Neder-Betuwe) actief. De adviseurs Duurzaam Wonen van de WoonWijzerWinkel helpen je met het verduurzamen van jouw eigen woning. Ze denken met je mee en geven je persoonlijk advies, helemaal afgestemd op jouw situatie. Het gerichte advies Duurzaam Wonen voor jouw woning is een betaald advies. Vraag vooraf naar de kosten. Zo zijn de Particuliere woningbezitters in de regio zijn verzekerd van het beste advies, het grootste winkelaanbod, service op maat en interessante collectieve inkoopacties.
Download de regionale energiestrategie en de infographic van Rivierenland
Rivierenland Regionale Energiestrategie
"Regio Rivierenland stapt over op duurzame energie. In deze Regionale Energiestrategie (RES) beschrijven wij onze regionale kansen voor warmte en ons RES-bod: onze ambitie voor het opwekken van duurzame elektriciteit met wind en zon, en welke gebieden in de regio daarvoor kansrijk zijn."
Wil je weten of je in aanmerking komt voor een gratis energiebespaarpakket?
Klik dan hier om direct naar de website van Energieloket Rivierenland te gaan.Inkoopactie Zonnepanelen Rivierenland
De WoonWijzerWinkel in Tiel organiseert voor de woningeigenaren in de regio Rivierenland een zonnepanelenactie. Gericht op het ontzorgen van de kopers met garantie voor een goede kwaliteit. Koop je zonnepanelen via de WoonWijzerWinkel, dan helpen we je verder met persoonlijk advies en offertes voor professionele installatie.
Tegen een aantrekkelijk tarief kun je een keuze maken uit één van deze drie pakketten.
Hallo huurder uit gemeente Culemborg! De actie in samenwerking met de WoonWijzerWinkel en Vrijstad Energie is succesvol afgerond! Er kan dan ook niet meer besteld worden.
Huis vol energie aan de Teisterbantlaan in Tiel
In de nieuwe WoonWijzerWinkel Rivierenland kan je zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. Er zijn diverse duurzame oplossingen te vinden; van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Er zijn oplossingen beschikbaar voor iedere woning en voor ieder budget. Onze adviseurs staan hier voor je klaar.
WoonWijzerWinkel Rivierenland (Tiel)
Teisterbantlaan 1A 4001TJ Tiel
(0344) 747 000
[email protected]
Openingstijden
Di - Vrij | 11:00 - 17:00 uur
Iedere 1e en 3e zaterdag van de maand geopend van 9.00 – 13.00 uur
Zo - Ma | gesloten
Acties en evenementen
Infrarood verwarming verwarmt in tegenstelling tot radiatoren niet de lucht, maar juist de vloer, de muren, de objecten en de mensen.
Bekijk de actieHet verduurzamen van jouw woning begint met een zonneboiler. Een zonneboiler met een vacuümbuis collector levert 3 tot 4x zoveel vermogen als een zonnepaneel.
Bekijk de actieInkoopactie Zonnepanelen Rivierenland
De WoonWijzerWinkel in Tiel organiseert voor de woningeigenaren in de regio Rivierenland een zonnepanelenactie. Gericht op het ontzorgen van de kopers met garantie voor een goede kwaliteit. Koop je zonnepanelen via de WoonWijzerWinkel, dan helpen we je verder met persoonlijk advies en offertes voor professionele installatie.
Tegen een aantrekkelijk tarief kun je een keuze maken uit één van deze drie pakketten.
Aan de slag? Wij helpen je graag op weg!
Hoe kan je thuis geld en energie besparen? Met welke maatregelen begin je en hoe weet je welke maatregelen voor jou het beste zijn? Welke subsidies zijn er? En waar vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van deze duurzame maatregelen? Wij helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Om hier achter te komen bieden wij persoonlijk advies, volledig passend bij jou situatie en portemonnee. Telefonisch, via videobellen in onze showrooms of bij jou thuis aan de keukentafel. Wil je een uitgebreid, persoonlijk adviesgesprek over verduurzaming van jouw woning? Dan kan je hieronder een afspraak maken met onze adviseur. En vraag direct een persoonlijk advies aan.Wil je liever advies op afstand? Onze adviseur laat je via beeldbellen graag de verschillende duurzame oplossingen in de showroom zien.
Maak een afspraakTijdens een persoonlijke adviesgesprek in onze showroom, loop je samen met onze adviseur je wensen voor jouw woning door.
Maak een afspraakWil jij verduurzamen? Maar weet je niet zo goed waar je kunt beginnen? En welke maatregelen het meest effectief zijn?
Maak een afspraakDe de WoonWijzerWebshop is onderdeel van de WoonWijzerWinkel hier vind je een breed assortiment van duurzame producten.
Shop onlineJe wilt je wooncomfort verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen? Wij denken met je mee! Meer info over de WoonWijzer ServiceGarantie en in onze privacyverklaring leest je hoe wij in dit proces met jouw gegevens omgaan.
Veelgestelde vragen
Bijna 95 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. We hebben in Nederland in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt om in 2050 bijna CO2 neutraal (geen uitstoot broeikasgassen) te zijn. We stoppen daarom gefaseerd met het gebruik van aardgas.
Iedereen krijgt ermee te maken. Dat betekent dat u niet meer op aardgas kookt maar elektrisch gaat koken. Uw woning wordt op een andere manier verwarmd.
Uiterlijk in 2050 moet elke gemeente in Nederland aardgasvrij zijn. Dat is een enorme opgave die niet van vandaag op morgen gereed is. We weten nu nog niet wanneer welke wijk aan de beurt is. Het is de bedoeling dat iedere gemeente uiterlijk begin 2021 een Warmtevisie vaststelt. Daarin staat het voorlopige alternatief voor aardgas per wijk. Ook staat daarin beschreven welke wijken het meest kansrijk zijn om in 2030 aardgasvrij te zijn.
In Duitsland is momenteel sprake van een tussenfase op weg naar een CO2 neutrale samenleving in 2050. Duitsland wil snel van olieketels af omdat deze sterk vervuilen. Er is daar sprake van een premie voor de vervanging door een hr-ketel of een warmtepomp met name in gebieden waar nu een gasnet ligt. Het is een logische tussenstap die al veel CO2 uitstoot vermindering kan opleveren. In Nederland geven wij een vergelijkbare subsidie op hybride warmtepompen die ook deels op gas werken. Uiteindelijk gaat ook Duitsland stoppen met aardgas om in 2050 CO2 neutraal te worden. Lees op de website van hier meer over de andere start van Duitsland op de weg naar een CO2 neutraal land.
Als u op gas kookt, moet dat op den duur worden vervangen door een elektrische oplossing zoals inductie of keramisch. In de meeste gevallen moet daarvoor een extra groep in de meterkast worden aangelegd. Voor welke alternatieve nieuwe warmtevoorziening ook gekozen wordt, bijna altijd zijn extra isolatiemaatregelen nodig. Het kan dus nooit kwaad om daar al mee te beginnen.
Meer informatie over het waarom, rol gemeente en VvE’s vindt u op de website van HIER verwarmt. Ook voor meer informatie over wat u zelf als eigenaar of huurder kunt doen, kunt u terecht op de website van HIER verwarmt.
Er zijn verschillende manieren om woningen te verwarmen zonder aardgas. De ontwikkelingen hiervoor liggen echter niet stil. We zijn nu bekend met de volgende betrouwbare en veilige oplossingen:
- Warmtenetten: dit zijn netwerken van leidingen onder de grond, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een warmtebron in de buurt. Het kan worden gebruikt om huizen te verwarmen met vloerverwarming en/of wandverwarming, of met radiatoren.
- Elektrische oplossingen: een huis kan ook worden verwarmd elektrische apparaten. Dit gebeurt in bijna gevallen met een warmtepomp. Die verwarmt een huis als een soort 'omgekeerde koelkast'. In huis ligt dan meestal vloerverwarming en/of wandverwarming.
- Hernieuwbaar gas / innovatie: dit is waterstof of biogas dat wordt geproduceerd door de vergisting van mest of andere afvalproducten. In een woning werkt groen gas exact hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het enige verschil is, dat de herkomst van het gas duurzaam is.
Een cv-ketel kopen is een behoorlijke investering. Twijfelt u over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel? Bij veel energie- en installatiebedrijven is het ook mogelijk om te huren of te leasen. Bij lease koopt u de cv-ketel over een bepaalde periode af. Bij huur betaalt u een vast bedrag per maand. Kijk op de website van de Consumentenbond voor meer informatie over de voor- en nadelen bij het kopen, leasen en huren van een cv-ketel.